Krokodilcsirke
csütörtök, június 03, 2004
 
Politikai kampányhoz a következőképpen lehetne használni a blogokat... (kicsit kibővítve)

1.Fel kell állítani egy támogató rendszert, esetleg helpdesket, a blogok létrehozásának segítésére. Dokumentálni kell az egész procedúrát, ingyenes tárhelyet és már installált blogot kell biztosítani minden jelentkezőnek.

2.Fel kell állítani egy blogot minden találkozó helyszínén, legalább egyet megyénként.

3.Meg kell hívni helyi önkénteseket, hogy vegyék át a szerkesztésüket. (Rendezvényeken - megyénként természetesen más blogcímekkel - és pártoldalakon ezerrel promóció)

4.Ezek az emberek hívjanak meg annyi helyi embert írni a blogba, amennyinek csak értelme lehet.

5.Ahogy növekednek a csoportok és többjüknek már több száz önkéntese van, hozzanak létre blogokat kisebb csoportoknak, tanácskozásoknak és projekteknek. A központ segítene a koordinációban.
Közös kategóriákat hoznak létre a különböző blogok, amelyeket aztán könnyen aggregálni lehet.

6.Pluginokat kell gyártani mindegyik blog számára, hogy speciális adatstruktúrát gyárthassanak az eseményeknek. Az események a legfontosabb web tartalmak, amiket kreálnak. Felkeltik a figyelmet, kihozzák az embereket a házaikból.

7.Pingszervert kell a blogoknak, vagy ami mégjobb egy agregátor és hírolvasó. (Így lehet koordinálni és szemmel tartani - központokból egyszerűen(akár egy ember is) - a blogokban történő eseményeket és lehet alkalmazni a Gyors Reagálás Modelljét)

8.Geokódolás kell a blogokonak, hogy az egymáshoz közel álló blogok megtalálhassák egymást.
Mindegyik blognak legyen saját domain neve.
Moblogging támogatás kell.

9.Blogból-e-mail értesítő kell.

10.Kell, hogy a blogok adminjai - vezető - kommunikálni tudjanak a szerzőkkel. Így koordinálni lehet, hogy miről kell és hogyan írni. "Kedves bloggerek, arról fogunk írni, hogy az ellenfél hogyan ássa alá gazdaságunk életét ezért, meg ezért..." (ehhez létre kellhozni olyan oldalakat, ahol az üzentek gyorsan szerkeszthetőek és tömbösítve megtalálhatóak...)

11.Olyan felhasználói profil kell, hogy a kapcsolt rendszerek is automatikusan létre tudják hozni felhasználót. Így egy feliratkozással lehet wiki-t szerkeszteni, blogot létrehozni, feliratkozni a listákra, stb.
Együttműködés (események, kommentek), kommunikáció (blog, email), koordináció (projekt blogok, wikik).

Az így létrehozott blogger hálózat már egy úgynevezett Gyors Reagálású Hálózat. Ha valahol támadás éri a közösséget (azokat, akik egy párthoz és a bloggerközösséghez tartoznak) az információt szinte azonnal dokumentálni lehet a blogokba, kategóriákba lehet sorolni aszerint, hogy hol van, helyi, általános, gazdasági stb. probléma van-e, hogy kiket érinthet, majd prioritást lehet nekik adni. A pingszerver és az aggregáló rendszer a prioritás szerint azonnal rendezi az olvasók elé (helyi és magasabb beosztású vezetők elé, sajtósok, de csak akkor ha érinti őket, stb) a problémát, mondjuk az Outlookjukba, akik ezek után azonnal reagálhatnak (pingback segítségével).
Mivel itthon még nem megfelelő az Internet penetráció, ezért egy áttétet kell szervezni a sajtó, rádió és televízó, tehát klasszikus kommunikációs csatornák felé.
A helyi médiakapcsolatokat be kell vonni a hálózatba és aktivizálni kell. Ehhez workshop-ok, tréningek kellenek.

See also:
Rapid response modell
Klog
 
Comments: Megjegyzés küldése

<< Home
Solutions are not the answer!

ARCHIVES
január 2003 / február 2003 / március 2003 / április 2003 / május 2003 / június 2003 / július 2003 / augusztus 2003 / szeptember 2003 / október 2003 / november 2003 / december 2003 / január 2004 / február 2004 / március 2004 / április 2004 / május 2004 / június 2004 / július 2004 / augusztus 2004 / szeptember 2004 / október 2004 / november 2004 / január 2005 / február 2005 / május 2005 / augusztus 2005 / szeptember 2005 /


Powered by Blogger